25 sätt att tjäna pengar snabbt redan idag

Tjäna pengar snabbt är ett relativt begrepp. För vissa är snabbt inom 5 minuter, för andra är det inom 1 månad. Vi försöker här rada upp vägar att tjäna pengar inom några dagar upp till en vecka. Inget kräver att du startar företag eller liknande processer som tar längre tid, förutsatt att du endast har enstaka uppdrag. Om man regelbundet hyr ut något eller säljer något så ska man ha ett företag och betala skatt. Om du skulle sälja något och göra 50.000 kr i vinst ska du också betala skatt. Om man säljer eller hyr ut något återkommande måste man avgöra om det betraktas som en hobby eller en näringsverksamhet. Du kan läsa mer om hobby och näringsverksamhet här. Om din inkomst klassificeras som att den kommer från en hobby behöver du inte bokföra inkomst och utgifter, men du är skyldig att spara kvitton och anteckningar i 6 år samt fylla i vinsten från hobbyverksamheten i en speciell bilaga när du deklarerar, läs mer om det här. Tjänar du mindre än 30.000 per år slipper du också allt med moms (dvs mervärdesskatt), men finns alltid undantag (läs mer på skatteverket). Om din årliga vinst är under 19.670 kr så slipper du deklarera.

I slutet kommer vi också ta upp sätt att tjäna riktigt snabba pengar, men riktigt snabba pengar innebär också oftast en större risk, där du mer eller mindre satsar pengar du redan har för att kunna vinna mer.

Vi kommer först börja gå igenom saker du kan sälja för att tjäna pengar. Sedan saker man kan hyra ut för att tjäna pengar och sedan tjänster du kan utföra för att tjäna pengar. Vissa av dessa saker kan ses som självklara, men faktum är att man ibland behöver läsa de uppenbara för att faktiskt ta till sig det. Det är nästan alltid i botten motivation och agerande som avgör om du kommer tjäna pengar eller ej! Kom ihåg det!

Detta är bara exempel på massor av olika sätt man kan dra in pengar på. Fantasin har inga gränser. Kanske kan du komma på andra sätt att tjäna pengar på genom att läsa igenom detta! Hör gärna av dig, vi gillar att få höra andras vägar till en fin inkomst.

 

B. Hyr ut något och tjäna pengar

6. Tjäna pengar på att hyra ut en farkost. Hyr ut din bil, motorcykel, motorbåt eller segelbåt! gomore.se och snappcar.se är exempel på sidor där du kan hyra ut din bil. Vissa tjänster har inbyggda extraförsäkringar när du hyr ut via dem, men det är såklart extra noga med en bra försäkring om du ska hyra ut din bil. Detsamma gäller såklart båtar. Kom ihåg att du ska deklarera inkomster från denna typ av uthyrning i din inkomstdeklaration. Om du hyr ut regelbundet kan du också behöva betala moms. För en bil kan du vid en deklaration göra avdrag för slitage på ca 9 kr per mil. Läs mer på skatteverket.se.

7. Tjäna pengar på att hyra ut en bostad. Även parkeringsplats, garage, båtplats är utmärkt att hyra ut. Exempel på webbplatser där du kan hyra ut din bostad är på bostadsportal.se, stugnet.se, airbnb.se. Men du kan också annonsera ut på blocket mm. Även om du bor i ett litet studentrum i en korridor så är det vissa som hyr ut en madrass i rummet och kan ta betalt mer än halva hyran.

8. Tjäna pengar på att hyra ut prylar. Har du några speciella verktyg? Kanske har du en riktigt bra ljudanläggning och ett dj-bord? Kanske har du vattenskidor eller en wakeboard eller en Downhill mountain bike, en kajak, ett tält, en stege, ett partytält, en släpvagn, en cementblandare eller något annat som är rätt så dyrt och köpa, men som man bara använder ibland och inte bryr sig om att låna ut. Har du en cirkelsåg kan du hyra ut denna för ca 500 kr/vecka. Har du ett bra tält kan du hyra ut det för ca 500 kr/dag. Tjänster du kan använda för att kunder ska hitta dig är exempelvis hygglo.se och eventuellt blocket.se. Du bör också Google på den aktuella varan du tänkt hyra ut och se om det finns något specifikt forum för uthyrningar just för den varan.

C. Sälj tjänster och tjäna pengar

Är du ungdom och vill tjäna extra på att hjälpa till med barnvakt, läxhjälp, hundpassning eller trädgårdsarbete så kan vi rekommendera Yepstr-appen.

9. Tjäna pengar genom läxhjälp. Anser du att du själv är rätt så bra på något ämne eller kanske bara gillar att lära ut. Har du kanske en pedagogisk ådra och blir glad av att få hjälpa andra? Kanske tänkt att det vore kul att vara lärare någon gång, men hade aldrig orkat med massa ungar i en stor klass som skriker, rätta prov och läsa igenom lång dåliga uppsatser. Varför inte tjäna pengar på att lära ut allt du kan till andra i ett format som du oftast kan bestämma helt själv. Du kan använda dig av en tjänst, t.ex. kan du ansöka om att bli anställd av allakando.se, myacadamy.se, smartstudies.se, meetnlearn.se, studdybuddy.se med flera, med det kan ta ett tag att bli godkänd. Lönen varierar mellan 120 och 250 kr timmen (men själva debiterar dessa företag föräldrarna upp emot 500kr timmen. Det går arbeta med läxhjälp både digitalt, eller hemma hos personen man hjälper. Lättare är att starta med att höra runt i som omgivning med bekanta och se om de känner någon som vill ge sina barn extra stöd med läxor och utveckling. Roligt och lättförtjänt och man gör samtidigt en god gärning.

10. Tjäna pengar på att tvätta bilar. Visste du att det finns en app som du kan anmäla dig till om du vill ha jobba med att tvätta bilar i Stockholm eller Göteborg – denna heter Woshapp. Du får en kort utbildning och de grejer som behövs för att tvätta bilar. Sedan kan du åka runt eller låta andra komma hem till dig för att få sina bilar tvättade. Enkelt! Om du inte vill göra det via en app så kan du gå runt på stan och höra om någon vill ha sin bil tvättad, eller höra av sig i sin umgängeskrets. Man kan såklart lägga upp en annons på Google och sätta upp en enkel hemsida för att få in sälj om man vill ta det till nästa nivå.

11. Tjäna pengar på att gå ut med andras hundar. Gillar du djur? Kanske hade jobbet att gå ut med andras hundar för att tjäna extra stålar då varit extraknäcken för dig. Du kan räkna med att dra in mellan 75 och 350 kr per timme som hundvakt eller för att ta hundar på promenad. Kan du gå med flera hundar samtidigt kan det såklart bli ännu bättre. Du kan testa att räkna ut din lön här, beroende på vilket område du bor. För att få ta reda på hur mkt du kan tjäna i ditt område: testa att sök på hundvakt eller hundpromenad på blocket.se, grannar.se, hittahundvakt.se mm. Det är också här du kan lägga ut annonser eller söka upp personer som önskar hundvakt. Det är viktigt att från början visa kärlek till djuren gärna med ett kort tillsammans med en hund. Och ännu viktigare att visa kärlek och omsorg när du träffar hunden tillsammans med husse/matte för att öka chanserna att bli vidareanställd.

12. Tjäna pengar på att vara barnvakt. Om du istället gillar barn så kan ett några barnvakts-gig i veckan vara lättförtjänta pengar för dig. Har man tur så sover barnen större delen av den tid du är där och du har tid att tjäna pengar på andra sätt, eller bara slappa lite. Hör runt i din bekantskapskrets eller kolla in blocket.se. Medellönen i Sverige år 2020 ligger på 95 – 105kr per timme, där storstäder generellt ger högre betalt.  Du kan också hitta barnvakts-gig på Du hittar många tips kring barnvaktsjobb på babysits.se. Andra sidor du kan hitta jobb på är: nannyakuten.se, jobb.blocket.se, care.com.

13. Tjäna pengar på att slipa andras knivar. Har du en slip hemma och gillar vassa saker. Varför inte starta en liten business där du hjälper andra att slipa deras knivar.  Om du tittar på t.ex. knivbrev.se så tar de över 100kr per kniv som de hjälper dig att slipa. Varför inte hjälpa dina bekanta. Sätta upp lappar på jobbet och slipa knivar åt andra för en liknande summa. För att ta reda på hur du slipar på bästa sätt så bör du kolla in några bra Youtube-videos.

14. gatumusikant 

taskrunner

Statist.se eller Stagepool.se
försökskanin

Yepstr.com fixa hemsida…

Panta burkar

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!