SÄLJ GAMLA SAKER DU INTE BEHÖVER OCH TJÄNA PENGAR

Sälj-gamla-saker-och-tjäna-pengar

Alla har vi köpt på oss hur mycket som helst som vi inte längre behöver, och detta är ofta en helt oväntad inkomstkälla. Vi vet att många avskyr detta med att sälja sina egna saker, men om du tänker till så är det bara vansinne att låta dessa saker ligga och skräpa. Det finns helt enkelt så många andra som vill köpa dessa saker oftast, och du gör miljön också en stor tjänst.

I denna guiden visar vi dig hur du tjänar pengar på att sälja dina gamla saker, och ser till att få ut så mycket pengar för dem som möjligt!

Vad har man att sälja för att tjäna pengar?

Rensa ut garderoben, bokhyllan och vinden. Troligtvis har du en massa olika gamla prylar, verktyg, tavlor, tv-spel, böcker, mobiltelefoner, kläder, skor med mera som du känner att du inte längre behöver, men som du faktiskt kan tjäna bra pengar på om du bara utnyttjar lite tid och organiserar. Vi lever redan ett liv med för mycket saker och det har visat sig i studier att mycket saker bara gör oss olyckliga. Så varför inte slå två flugor i en smäll och bli lycklig och tjäna mycket pengar samtidigt.

Läs också: Så tjänar du pengar på att sälja andras saker!

Hur ska man då sälja alla dessa prylar?

Använd dig av Facebook Marketplace. Gå med i så många olika sälj- och köpgrupper som möjligt i ditt område eller inom den kategorin av vara du säljer. Nackdelen med Facebook Marketplace är att alla dina kompisar som är med i samma grupper oftast får notifikationer om att du lagt upp varor alla varje grupp, fördelen är att det är smidigt, helt kostnadsfritt och säkert (då du kan se vem du säljer till). Vissa kategorier av varor är bättre att sälja över tradera.se och vissa är bättre på blocket.se (ffa fordon, båtar och annat som är lite dyrare). Dessa tjänster kostar dock pengar.

Andra tjänster du kan sälja på gratis

fyndtorget.se, allaannonser.se, annonser.se, happyride.se. En nykomling är sellpy.se som kommer hem till din dörr och hämtar upp alla föremål du vill sälja och sedan hjälper de dig sälja allt som de värderar har ett värde över 50kr, men tar ju några dagar innan du då får betalt. Det finns också en sida som heter busfro.se, där du kan skicka in kläder (eller lämna in i butiker) och då få tillbaka 40% efter att de sålt dina varor. De flesta second hand-butiker har tyvärr ej kommission för inlämnade varor. Andra second hand-butiker på nätet där du dock kan tjäna pengar ifrån är reuse.se, klädbyte.se, trendsales.se.

Facebook Marketplace går snabbt satt sälja på

Med Facebook Marketplace går det oftast att sälja inom ett dygn med rätt pris och du inte bor på landet. Men ibland kan det också vara bra att låta produkten ligga ute i flera månader för till sist kommer kunden som vill köpa din vara för rätt pris och du tjänar extra mycket pengar. Andra tips kan vara att sälja efter säsong, om du vill få det sålt snabbare. Sommarkläder på sommaren och vinterkläder i början av vintern. Du kan också göra en loppis utanför huset, kan vara mycket smidigare och snabbare, det är dock viktigt att ha ett vältrafikerat hus eller marknadsföra det bra först. Säljer du varor för över 50.000 per år – så kom ihåg att det då ska deklareras.

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!