SÄLJ MAT OCH KORV PÅ STAN FÖR ATT TJÄNA PENGAR

Sälj-mat-och-korv-på-stan-för-att-tjäna-pengar

Att sälja mat är ett urgammalt sätt att tjäna pengar, och det krävs inte så mycket som många tror för att lyckas med det. Mycket utav det det handlar om är att sälja rätt mat vid rätt plats, så funkar det kanon. Tänk dig det hela lite som att du skulle sälja varmkorv på en fin restaurang inne i stan en fredagskväll, eller att du står och säljer en maträtt för 300 kr i halvlek på en match. Det handlar mycket om att hitta behovet kunden har för stunden!

I denna guide lär vi dig inte bli en mästerkock, men du kommer lära dig hur du tar bra betalat för en korv som kostat dig 3 kr!

Hur du kommer igång med att tjäna pengar på att sälja mat!

Köp ett paket grillkorv eller fixa till lite fräscha mackor, eller köp ett storpack med glass och en frysbox. Ställ dig sedan utanför nattklubben, eller gå ner till stranden när det är varmt och ropa ut att du har glass på gång. Du kan tjäna bra med pengar om du hittar billiga varor. Köper du korv i storförpackning kostar den dryga 3 kr styck, och ett korvbröd ca 1 kr. Och sen lite ketchup/senap och kol per korv blir ca 1 kr. Totalt alltså ca 5 kr per korv. Kan du sedan sälja denna för exempelvis 40 kr styck så gör du en avans på 35 kr per till. Säljer du 10 stycken på 1 timma har du alltså tjänat 350 kr/timma vilket är en bra snittlön. Detta kräver dock att du har antingen en grill eller en värmebehållare. Att sälja glass är enklare, kan bli ännu bättre förtjänst i pengar på en fin dag. Be om att på affären få en gammal frigolitlåda som är isolerande, du kan antagligen också få gratis is. Fixa sedan ett band runt lådan så att du kan bära lättare. Mackor säljer du bäst på järnvägsstationer eller liknande. Glöm inte kolla med polisen och kommunen gällande de regler som gäller för denna typ av försäljning i just den stad du bor.

Tjäna pengar på att sälja varmkorv

Varmkorv är troligtvis det absolut lättaste att både göra, och troligtvis den mest lönsamma matt du kan sälja. Mycket handlar om utbud och efterfrågan, och vid rätt tillfälle kan du utan problem få 40 kr för en sliten korv och bröd. Många har gjort sig riktigt bra pengar på att köpa sig ett enklare korvstånd, och sedan ställer dem sig på stan under kvällarna på fredag & lördag. Många som kommer ut från nattklubben tar det första bästa dem ser, och orkar helt enkelt inte gå in på donken och knöka.

Detta är ett ypperligt tillfälle att ta bra betalt för en korv, och det bästa av allt är att du först tar 40 kr för själva korven, och sedan när dem ska köpa drickan tar du också 25 kr för den. Du gör dig snabba 50-60 kr för något som bara kostar dig max 10 kr, och arbetstiden är näst intill obefintlig för det. Tyvärr så måste du oftast ha tillstånd för att sälja korv på stan, men detta söker du på kommunen och brukar inte vara några problem att få. En korvvagn kostar någon stans mellan 10.000 kr till 100.000 kr, vilket är en diger investering. Men kom ihåg att det alltid finns någon efter dig som snabbt kommer att köpa din korvvagn, så det är ingen förlust affär i sig.

Bra ställen att sälja korv & enklare mat på

Vi har redan varit inne på att utan för nattklubbar och på stan är bra, men det finns andra bra ställen också. Ett sådant ställe som du kan göra hundra tusentals kronor på några dagar är festivaler, men även här krävs tillstånd. Oftast måste du först höra av dig till festival skaparen, och sedan till kommunen. Men vi känner flera personer som under festivaler som varat i några få dagar har tjänat 100.000 – 200.000 kr. Det skall dock sägas att det är ett extremt krävande jobb, men det kan helt klart vara värt besväret. Du kanske i detta fall också får överväga att köpa en foodtruck istället, men den får du också tillbaka pengarna på när du säljer den sedan.

Sälj mat på stranden

Även stranden är ett lämpligt ställe att sälja mat på, men här partar vi istället på att du säljer kall mat. Har du bara en kylväska så kan du sticka till närmsta butik tidigt på morgonen och köpa upp all deras färdigmat som mackor, sallad och rullar som dem sänkt i pris för att det är kort datum. Ska du sälja maten samma dag är detta inga problem, och du kan utan problem sälja maten för minst det dubbla, eller med hela 200% marginal. Otroligt smidigt och lätt att komma igång med.

Läs också: Tjäna pengar på att sälja glass!

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!