[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tjäna pengar på Youtube

Youtube är världens överlägset största video plattform, vilket gör det också till en perfekt plats att tjäna pengar på. I denna guide om hur du också kan tjäna pengar på Youtube, kommer vi gå igenom allt du behöver för att komma igång. Ger du dig fanken på att tjäna pengar på Youtube, så kommer du också att göra det garanterat![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”401″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vad är Youtube?

Youtube startades i början av 2000 talet av två killar som ville ha en plattform för att dela videoklipp på, vilket det fanns gott om för bilder och musik vid det här laget. Efter redan några år var Youtube den överlägset största plattformen för videos, och Google fick då upp sina ögon för plattformen.

Efter att Google förvärvat Youtube för stora summor pengar, så växte Youtube i en rasande fart när man hade mycket kapital att investera på plattformen. Idag räknas Youtube som världens näst största sökmotor, och är endast slagen av moderbolaget Google själv.

Läs också: Hur du kan tjäna pengar på Instagram!

Hur Tjänar man pengar på Youtube?

Dem som tjänar pengar på Youtube gör det oftast genom reklam, och allra vanligast är att man får betalat för reklam som kommer i ens klipp både före, i mellan och efter klippet. Men det finns ytterligare två vanliga varianter för att tjäna pengar på Youtube:

  • Adsense – Är Googles egna partner program som alla med en Youtubekanal kan ansöka till, eller om du har en hemsida. Genom detta program så placerar Google (Youtube) ut reklam på din hemsida eller Youtubeklipp. Sedan får du betalt för hur många visningar ditt Youtubeklipp har fått.
  • Affiliate – Kan nästan sägas vara samma sak, men här gör du istället själv reklam för en produkt eller tjänst som du sedan länkar till. Detta är också ett vanligt sätt att tjäna pengar på sina Youtube klipp med, och många kombinerar detta med Adsense reklam.
  • Sponsrad – Den sista varianten är den som det med lite fler Youtube-följare och Youtube-visningar ofta har. Det går helt enkelt ut på att ett eller flera företag vill att du ska prata bra om deras produkt, och du får då betalt för detta direkt av dem. Influencers använder oftast denna metod för att tjäna pengar på sina Youtube klipp.

Så har andra tjänat pengar på Youtube

Youtube logotyp
Det flesta som har tjänat pengar på Youtube har gjort det igenom att använda Googles egna annonser, där det främst handlar om att få så mycket klick som möjligt på din video. Oftast dyker det upp en reklamsnutt innan varje video, som det får betalat för. när man kör denna metod, så behöver man inte jaga sälj. Det gör att dem som skapar videos behöver inte sitta och prata gott om andra företags produkter, vilket också får dem att se mer genuina ut. Dem som gör med sponsrad reklam måste sitta och prata gott om andras produkter, vilket innebär att du riskerar att tappa förtroende hos dina följare. Dem kan tycka att du bara mest är ute efter att sälja på dem skit, så det gäller verkligen att ha fingertoppskänsla här.

Läs också: Hur du kan tjäna pengar på Twitch!

Nästan garanterat att tjäna pengar på Youtube

Det är nästan garanterat att du kommer tjäna pengar på Youtube, om du bara tar dig förbi den första spärren Youtube har. Denna spärren är att du måste ha minst 100 riktiga prenumeranter, och total över 5000 timmar i visningar på din Youtubekanal innan du kan ha reklam på dina videos. När du väl har tagit dig förbi denna spärr, så kommer du kunna ha reklam på alla dina videos, och du kommer att tjäna pengar på Youtube. faktum är att det 100 första prenumeranterna är det svåraste för dig att få, och det tar oftast längre tid att skrapa ihop dem, än från 1000 prenumeranter till 100.000 prenumeranter.

Läs också: Hur du kan tjäna pengar på Facebook!

Hur vi tjänade pengar på Youtube

Vi själva tjänade faktiskt våra pengar på Youtube på lite annorlunda vis, vilket inte så många gör. Vi såg att Youtube videos rankade bra på Google’s sökmotor, så vi skapade videos på som vi rankade upp på Google istället. Detta gjorde att vi kunde börja göra reklam för produkter som var ganska svåra annars att ranka för på Google, och fick på så vis massa människor in på våra vanliga hemsidor.

Läs också: Hur du kan tjäna pengar på Google!

Är det möjligt att bli rik på Youtube?

Oja, det är många som blivit rika på Youtube. Till skillnad från många andra tjäna pengar metoder, så är det inte nödvändigtvis svårare idag. i många andra tjäna pengar metoder har redan så många gett sig in i det, så det är svårt att själv komma ifatt dem. Men i Youtubes fall så är det bara fler och fler som använder sig av tjänsten, vilket är bra för dig. Så det är absolut inga problem att göra sig en förmögenhet på Youtube om du bara har en hel del tålamod.

Läs också: Hur du kan tjäna pengar på Twitter![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!