SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT TJÄNA PENGAR PÅ FACEBOOK

Tjäna-pengar-på-Facebook

Facebook är i särklass världens största sociala plattform, som över 2 miljarder människor använder dagligen. Detta är också en utav alla marknadsförares favoritplats att annonsera på, och det går att göra stora pengar på detta.

Men det finns också en hel del andra sätt förutom att annonsera på Facebook som du kan tjäna pengar på, och då är det som med det flesta andra sociala plattformar att det handlar om följare. Ju fler du har, ju mera pengar kan du också tjäna. Här kan du hitta våra bästa tips på hur du får fler följare snabbt, och vad du ska tänka på för att maximera dina inkomster när du vill tjäna pengar på Facebook.

Tjäna pengar på att sköta om andras Facebook ADS konton

Tjäna-pengar-på-Facebook-ADS

Har du funderat över Facebook-marknadsföring? Det borde du. För visste du att Facebook nu kommer på andra plats när det gäller trafik bland alla webbplatser på Internet? Detta gigantiska sociala nätverk är nu nummer 2 näst efter Google och nu något att verkligen ha i åtanke om man vill tjäna pengar online.

Just nu finns det över 2 miljarder aktiva användare på Facebook, och antalet ökar för varje dag. Tänk på det. Det är fler människor än det finns befolkning i de flesta länder i världen. I själva verket finns det bara tre länder som har högre befolkningsantal än så! I Sverige är siffran över 4,1 miljoner, dvs nästan halva befolkningen (även om man ska vara medveten om att varje konto inte tillhör en enskild person).

Internetmarknadsförare har varit ganska snabba att haka på den enorma populariteten som Facebook har fått. De vet att om de finns och syns här så kan de få ut sin verksamhet i världen och få global exponering på ett sätt som de inte kan få av något annat. Studier visar att antalet Facebook-användare har ökat med en fjärdedel under det senaste året i 47 länder. Naturligtvis ska ingen seriös onlinemarknadsförare låta detta tillfälle passera. Detta har skapat begreppet Facebook-marknadsföring.

Facebook ADS

Facebook ADS är en annonseringstjänst som företagare, men även privatpersoner kan använda sig av på Facebook. Denna tjänsten har det senaste 5 åren seglat som en utav det viktigaste annonseringsplattformarna, och för vissa företag är den till och med viktigare än Google ADS idag. Anledningen till detta är att den inte är lika dyr, och att man kan nå ut till bredare kundkategorier. I takt med att Facebook har vuxit, så har också behovet för många företag att synas på plattformen vuxit, vilket också har gjort att det har blivit allt dyrare att annonsera på den. Det har gjort att allt mer kunskap krävs även på Facebook ADS för att lyckas med sina kampanjer, och alla har inte tid för detta.

Så tjänar du pengar på Facebook ADS

Om du lär dig hur man använder tjänsten på ett effektivt sätt, och lyckas få ut mer klick per krona så finns det goda chanser för dig att tjäna pengar på Facebook ADS. Och här finns det främst 3 metoder som du kan tjäna pengar på detta, och dessa är dessa tre:

  1. Börja jobba för en webbyrå – Det är många webbyråer och annonseringsbyråer som hela tiden letar efter duktiga personer på Facebook ADS. Dessa anställs för att ta hand om webbyråns företagskunders konton, som man helt enkelt har ansvar för att sköta deras annonsering.
  2. Jobba som frilansare åt företag – Om du vill tjäna mera pengar, så kan det faktiskt vara mer lönsamt att jobba som frilansare och behålla alla pengar själv som ett företag är berädd att betala dig för att du sköter om deras ADS konto. Den ända riktiga nackdelen är att det naturligtvis är lite svårare att få tag på kunder, men när du fått tag i några brukar ryktet sprida sig. Och efter ett tag har du en månadslön bara på att sköta om deras annonser.
  3. Gör reklam för egna produkter – Detta är våran personliga favorit, och är den som också ger dig mest passiv inkomst. Här handlar det snarare om att hitta nya och trendiga produkter som du kan köpa billigt, och sedan sälja dyrt. För att få dem sålda så använder du dig utav Facebook ADS, som helt enkelt ser till att driva trafik till din e-handel som du säljer produkterna ifrån. Det går också bra att länka dem vidare direkt till en som säljer produkterna med så kallade affiliate länkar, men detta kräver mer kunskap om du ska få det lönsamt.

Svårare än så är det faktiskt inte att tjäna pengar, men det kommer krävas en hel del testande av dig innan du blir riktigt vass på Facebook ADS. Det är många som krigar om klicken, och allt handlar om att få så relevanta klick som möjligt för så lite pengar som möjligt!

Bli influencer och börja tjäna pengar på Facebook

Bli-influencer-och-tjäna-pengar-på-Facebook

Det är knappast någon hemlighet att man kan tjäna stora pengar på att vara influencer i dessa tider, och detta kan du också vara på plattformen Facebook och tjäna pengar. Men för att lyckas med detta så kommer du behöva ha ganska mycket följare, som du kan marknadsföra olika produkter emot. Vilka dessa produkter är beror lite på om du bara gör reklam för dina egna, eller någon annans produkter. I många fall handlar det om att ett företag ser att du har många följare som följer dig av en viss anledning, och denna anledning gör att du har en följarbas som är intressant för just detta företag. Ett sådant kan vara att du lägger ut mycket bilder på när du är på gymmet, vilket gör att ett företag som säljer kosttillskott vill att du ska marknadsföra deras produkter till dina följare.

Så får du fler följare på Facebook snabbt

För att få fler följaresom i sin tur gör att du snabbare kan tjäna mycket pengar på Facebook, så behöver du vara kreativ. Idag när det är så mycket brus och stories överallt, så gäller det verkligen att sticka ut. Att lägga ut bilder på din fina måltid kommer inte räcka för att få massa följare helt enkelt. Mer kreativ än så kommer du behöva vara. Men det fina i kråksången är att det flesta bara härmar varandra, vilket gör att det finns hur mycket saker som helst som ingen fokuserar på. Och det är dessa saker du ska fokusera på, ju mer unikt ju bättre. Detta brukar vara ett framgångs recept för att snabbt få många följare, att bara hålla sig till helt unika saker. Det gör det också lättare för dig att få sponsorer, eftersom att företag inte har massa andra än dig att välja på om det vill ha en influencer i just detta område.

Så kan du fuska dig fram till en viss framgång

Att även stora influenser fuskar sig fram är allmänt känt idag, och det är knappt tabu längre. Många använder olika tjänster för att bosta sina kanaler i början framför allt, och i många fall kan detta vara ett enkelt sätt att få den där första lilla knuffen för att börja få lite fart på sakerna. Det som är problemet med sociala plattformar är att man knappt syns om man inte får massa likes och visningar på sina inlägg, vilket få får i början.

Därför kan du använda tjänster som Likes för att köpa allt ifrån följare, visningar, kommentarer och delningar. Dessa är ganska billiga, och kan verkligen få fart på din kanal snabbt. Men se upp med att använda dessa allt för länge. Tanken är att du ska tjäna pengar, och inte slösa massa pengar på Facebook. Använd endast dessa tjänster ett kortare tag tills du fått kulan i rullning, sedan kör du med rent mjöl i påsen.  Ju större du blir, ju fler börjar också granska din kanal. Därför ska du inte riskera med att bli påkommen med att du använder olika köpta tjänster för att synas mera.

Onlinemarknadsföring via Facebook är här för att stanna

De flesta av dessa onlinemarknadsförare som vet hur man får ut maximalt av marknadsföring vet hur viktigt det är att planera och presentera sina profiler på ett visst sätt. De ser bortom enkla sociala nätverk. De försöker bygga ett värdigt nätverk, en fanbas för sin verksamhet som de kan utnyttja för sin verksamhets vinning. Detta är en trend som bara blir större och större, och onlinemarknadsföring via facebook är här för att stanna.

Skapa en seriös & professionell företagssida på Facebook

En av sakerna som de gör är att skapa en professionell företagssida på Facebook för sig själva i stället för de rutinprofiler som människor normalt skapar på Facebook. Dessa professionella sidor ger målgruppen ett seriöst intryck av verksamheten. Med hjälp av nya program som till exempel, FB Maxed, är det möjligt för internetentreprenörer (och andra företag också förstås) att placera hela sin hemsida på sin Facebook-profil. Detta hjälper dem att skapa rätt intryck på sin marknad och de kan även skapa klickbara webbadresser på dessa webbplatser så att intresserade människor kan gå och besöka den ”riktiga” hemsidan. Dessa webbplatser kan också bädda in videor direkt på själva Facebook-fansidan. Alla dessa saker gör en enorm skillnad.

Facebook:s enorma popularitet

Med den stora popularitet som Facebook har fått, har även begreppet Facebook-marknadsföring ökat i styrka. Människor använder nu sajten för att hitta en bra produkt som de vill investera i. Det ger dem också möjligheten att upptäcka nya produkter och kolla recensioner från andra Facebook-användare – om företagaren skapat en bra och levande fansida förstås. Och för den som vill få ut sina produkter till sin målgrupp har applikationer som till exempel FB Maxed skapat en enorm potential.

Faktumet är kort och gott att Facebook-marknadsföring är här för att stanna!

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!