Nybörjarkurs-i-affiliatemarknadsföring

Nybörjarkurs i affiliatemarknadsföring

Har du hört talas om affiliate marknadsföring? Om inte så får du lära dig allt en nybörjare behöver veta här. Och har du erfarenhet av att marknadsföra produkter, digitala eller fysiska, som affiliate så kan du förhoppningsvis också hitta något matnyttigt.

Som du vet har du tack vare Internet numera nästan all information du behöver bara att klick bort. Med bara några klick får du tillgång till tusentals och till och med miljontals sidor med information och data om praktiskt taget alla områden som du är intresserad av. Internet genomgår ständigt förändringar i hur det kan vara till hjälp för människor, bland annat inom handel. Experter säger att mängden information på nätet växer med över en miljon sidor varje dag när fler och fler människor använder Internet för information, utbildning, underhållning, företag och andra personliga intressen.

Läs också: Affiliatemarknadsföring – 5 vanliga misstag du ska undvika

En affärsinriktad person med näsa för business behöver inte fundera länge för att inse att detta fenomen kan ge skyhöga ekonomiska vinster. Internets snabbt växande popularitet är verkligen en möjlighet som inget företag eller entreprenör ska missa. Sökmotorsmarknadsföring, videomarknadsföring, och epostmarknadföring är bara några av möjligheterna.

Men här ska vi tala om en annan metod för att tjäna pengar på nätet, nämligen affiliate marknadsföring.

Vad är en affiliate?

Du kanske tänker att det bara är affärsmän kan tjäna mycket pengar på Internet och inte du? Tänk då igen. Du kan också tjäna pengar på Internet, till och med stora pengar, även om du inte har produkter att sälja eller ett stort och etablerat företag. Hur kanske du undrar? Jo, genom affiliate marknadsföring. Du kanske har stött på detta ord över nätet när du surfat runt?

Affiliate marknadsföring innebär ett system där en hemsida presenterar en produkt eller tjänst och skickar intresserade vidare till en annan sajt, exempelvis en e-butik, där man kan köpa produkten eller tjänsten. Den webbplatsen som presenterade produkten får sedan betalt för att man skickat dit kunden eller för att kunden till slut köpte produkten/tjänsten. Svårare än så är det inte.

Affiliate marknadsföring innebär alltså att företaget som säljer varan eller tjänsten och en affiliate delar på försäljningssumman – hur mycket affiliaten får betalt för att hänvisa eller främja handlarnas produkter och tjänster varierar från ett par procent på försäljningssumman upp till 50 procent eller mer. Denna typ av marknadsföring på Internet är en mycket växande industri idag eftersom den har visat sig vara både kostnadseffektiv och ge stor vinst för både för butiksägaren (den som säljer själva varan), affiliaten och eventuella tredjeparter så som affiliatenätverk (exempelvis AdRecordTradeDoubler eller Adtraction).

Fördelar med affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring fungerar alltså effektivt för både butiksägaren och affiliate. Fördelarna för affärsinnehavaren är att han eller hon får möjlighet att marknadsföra sina produkter till en större marknad, vilket ökar chanserna att tjäna mer pengar. Ju fler webbplatser som drivs av affiliates, desto mer försäljning kan han förvänta sig. Genom att affiliates att marknadsföra företagets produkter eller tjänster, sparar företagaren både tid, arbete och pengar när det gäller att söka efter möjliga marknader och kunder.

När en kund klickar på länken till företagets sajt via affiliatens webbplats, köper produkten, rekommenderar den till andra som letar efter samma produkt eller köper produkten igen, ökar handlarens chanser att tjäna pengar mångfaldigt. Affiliatemarknadsföraren å andra sidan, tjänar pengar på varje kund som klickar på länken till en produkt eller tjänst på hans eller hennes hemsida och sedan köper denna produkt eller tjänst. I de flesta fall får man provision per försäljning, antingen en fastställd procentsats eller ett fast belopp.

Om du vill bli en affiliate marknadsförare och tjäna pengar på Internet får du härde tre mest grundläggande och enklaste sätten att börja med effektiv affiliate marknadsföring.

Steg 1 för en affiliate

Det första du ska göra är att hitta något du är intresserad av eller brinner för så att du inte blir uttråkad när du sedan måste jobba med att utveckla din affiliatewebbplats. Fokuserar du på ett visst område som du kan mycket om kommer det att hjälpa dig att göra ditt bästa utan större ansträngning. Om du har mycket kunskap kan du också lättare få en personlig touch på din webbplats och ge dina besökare, dvs möjliga köpare, ett intryck av att du är en expert inom ditt område. På detta sätt får du deras förtroende och kan efter hand uppmuntra dem att köpa produkterna du marknadsför.

Steg 2 för en affiliate

Nästa steg är att leta ett bra företag som erbjuder produkter eller tjänster med anknytning till ditt intresse och den webbplats du tänker skapa. När du väljer produkter måste du också ta hänsyn till konverteringsgraden, dvs hur många besökare som omvandlas till köpare. Det finns olika affiliate-nätverk som kan ge dig information om de mest lönsamma produkterna och de bästa betalande företagen. Det viktiga här är alltså att vara klok nog att välja rätt produkter att marknadsföra.

Steg 3 för en affiliate

Nu när du har bestämt dig för vilket företags produkter du ska marknadsföra som affiliate och skapat en egen webbplats med ett bra domännamn och pålitlig hosting på ett webbhotell, du är redo att börja promota. Detta är en avgörande del eftersom det är dessa aktiviteter som ökar trafiken till det säljande företagets webbplats, skapar försäljning och därigenom inkomster. Inom affiliate marknadsföring är det möjligt att tjäna stora summor pengar på kort tid, särskilt när du marknadsför dyra varor. Dyra produkter är svårare att sälja, men med rätt marknadsföringsstrategi och säljteknik, kan du driva besökare till handlarens webbplats och få dem att köpa produkterna. Hur man marknadsför produkter på bästa sätt är en så omfattande vetenskap att det behöver en separat diskussion. Men ett bra tips är att du hela tiden utbildar dig själv genom att läsa böcker eller artiklar på Internet om de bästa reklamteknikerna.

Tänk på att det inte finns någon enkel och snabb väg till framgång. Affiliate marknadsföring kan verka väldigt lockande eftersom du inte kommer ha några problem att hitta lyriska handlare och affiliate marknadsförare som har lyckats, men metoden innebär mycket hårt arbete och uthållighet. Du måste också vara kreativ, flexibel och villig att ta till dig nya idéer för att marknadsföra dina partners produkter tills du hittar den perfekta strategin som fungerar för den speciella marknad som du riktar dig mot.

Varken registrering på ett affiliateprogram eller att skapa webbplatser som ska leda människor till handlarnas webbplatser leder inte automatiskt till framgång. Många affiliate marknadsförare inser inte detta, så när de inte får några försäljningar omgående så slutar de med vad de håller på med och börjar leta efter andra affiliateprogram istället där de sedan upprepar samma misstag. Till slut drar de slutsatsen att affiliatemarknadsföring nog bara är ett av alla de bedrägerier som finns på Internet. Var uthållig och bli inte ännu en av dessa.

För om du använder rätt strategier inom affiliate marknadsföring kan du arbeta dig fram till stor ekonomisk framgång och även tjäna pengar när du sover – vissa kan till och med lyckas bli ekonomiskt oberoende. Summa summarum: var kreativ och smart så kommer du säkerligen att nå dina mål som affiliate. Lycka till!

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!