SÅ TJÄNAR DU PENGAR PÅ AKTIER OCH KRYPTOVALUTOR

Tjäna-pengar-på-Aktier-och-kryptovaluta

Aktier & kryptovalutor har varit hela 2000 talets kanske mest lukrativa sätta att tjäna pengar på, och det är också väldigt passivt sätta att bli rik på. Trots att det i jämförelsevis är ett utav det sätten med högst avkastning, minst aktivt arbete, och lägst rsk med, så är det ändå många som inte vågat sig på att börja handla med värde papper.

På denna sidan visar vi dig hur du också kan vara med och tjäna pengar på aktier, men också tjäna pengar på kryptovaluta så som Bitcoin. Med en aktiemarknad som bara går upp,upp, upp.. så finns det ingen som helst anledning att stå och titta på vid sidlinjen. Läs våra guider så lär vi dig hur du kommer igång, men framför allt också hur du lyckas!

Hur tjänar man pengar på aktier & kryptovalutor?

Först och främst: Vad är ett värdepapper?
– ett värdepapper är ett samlignsnamn för en aktie, en fond, ett certifikat eller en option som du kan köpa för pengar och som har ett visst värde. Dessa köps och säljs oftast och enklast via olika banker online. På alla stora banker: Swedbank, Handelsbanken, SEB mm. går det att köpa värdepapper. Det finns också nya banker, så som Avanza, Nordnet med flera som specialiserat sig på handel med värdepapper och gör detta mycket billigare och smidigare.

Vill du börja handla med aktier och andra värdepapper?
Då rekommenderar vi att du öppnar ett konto hos Avanza eller Nordnet. Se sammanställning av alla konstnader hos alla olika banker här.

Så vilka sätt kan man utnyttja för att tjäna pengar online på aktier?
Bestäm först om du vill satsa långsiktigt eller kortsiktigt och hur stor risk du är villig att ta.
Det flesta vill investera sina pengar för att tjäna extra mer långsiktigt (på flera års tid) och då rekommederas för de allra flesta att månadsspara i fonder eller aktier.
Det är viktigt att sprida riskerna och därför vill man investera kontinuerligt, så att man ej råkar köpa på sig allt när börsen befinner sig på en topp. Det är också viktigt att sprida risken genom att köpa flera olika sorters aktier eller fonder inom olika brancsher för att minimera riskerna. Man brukar rekommendera att man investerat i minst 10 olika bolag om man satsar på aktier.

Skillnaden mellan fonder och aktier?
En fond är egenntligen en samling av aktier som någon på banken har köpt in och lagt i en säck med andra aktier. När du sedan köper en fond så äger du en liten procentandel av säcken med aktier. Då det är proffs som köper och säljer aktier åt dig brukar fonder vara rätt så stabila och de där oftast duktiga på att sprida riskerna. Nackdelen med fonder jämfört med aktier är att baknerna tar en årlig avgift för att de sköter fonden åt dig. Det finns olika sorters fonder. De som har hög mycket risk och de som har låg risk (och allt där emellan). Räntefonder, som baseras på räntan, är ofast de med lägst risk. Medan småbolag med mera ofast är högre risk. Ska man ha en fond i några få år så brukar man säga att det är smartare att köpa en fond med lägre risk. Ska man behålla fonden i 20 år så kan man lika gärna köpa en med hög risk, då det brukar gynna sig i det långa loppet.

Köper du en aktie så köper du en del av ett företag, men det behöver du egentligen aldrig tänka på. Aktier existerar då företaget vill få in extra kapital för att ha möjligheten att expandera sin verksamhet mm. Äger du en aktie i ett företag kan du ha möjlighet att gå på årsstämman och försöka påverka och ofta får du hem broschyrer som informerar dig om företagets verksamhet. Generellt sätt över tid så har aktiemarknaden gått upp över ca 11,5% per år, om man tittar på de 30 största svenska bolagen på börsen (OMXS30) från 1987 till 2019. Som mest har det backat 41% och som högst har det gått upp 71%, men det är inte ofta det är så stora svägningar per år. Det finns inget som talar emot att den generella värdeökningen på aktier ej skulle fortsätta så i framtiden. Som värst har vi haft en recission i 10 år i rad i USA början av 1900-talet. Förutom att aktien stiger i värde då det är fler och fler som vill köpa den så kan du också få utdelning (se lista med utdelningsaktier). Att köpa utdelningsaktier är ett säkert sätt att tjäna pengar på. När du får utdelning så delar bolaget med sig av en del av sin vinst till dig som tack för att du investerat i dem. Det är ovanligt att bolagen tar bort utdelningarna trots att det går dåligt för företaget under en period.

Varför är aktier och värdepapper bättre än att bara ha pengarna på kontot?
När du har pengarna på ditt bankkonto så tappar de oftast i värde. Vi har en inflation på ca 2 procent. Det betyder att dina pengar tappar 2% i värde per år. Om lösgodiset i en affär alltid säljer sitt godis för 10kr/hekto kan du därmed efter ett år bara köpa 9.8 hekto godis istället för 1 kg för samma 100-lapp. Standardränta på ditt bankkonto är idagens läge i princip obefintlig om du ej har en spciell deal, därmed förlorar du pengar om du inte investerar dem.

Hur mycket pengar behöver man för att börja investera i aktier?
Det räcker med 100kr/månad. Det kommer generera mycket pengar i framtiden. *bild

Hur kan jag följa aktiekurser?
Vilken bank ska jag välja för mitt aktiesparande?
Vilken bank ska jag välja för mitt fondsparande?
Tjäna pengar på aktieraketer.
Tjäna pengar på aktier med hög utdelning.
Tjäna pengar på aktier 2020.
Aktier för nybörjare
Bli rik och fri med aktier
Hur ska man börja med aktier?
Hur köper man aktier?
Tjäna pengar på sveriges populäraste aktier
Köpa aktier tips
Billiga aktier
Tjäna pengar på att köpa aktier med teknisk analys
lära sig aktier
Tjäna pengar på att månadsspara i aktier
Tjäna pengar på day trayding aktier
Tjäna pengar på hävstång aktier
Ska man välja isk eller aktiekonto?
Hur kan man bli rik och leva på aktier?
Lista över långsiktiga aktier
Tjäna pegnar på att tyda aktiers nyckeltal
Tjäna pengar på fonder
Tjäna pengar på aktier flashback
Ttjäna pengar på aktier snabbt
Tjäna snabba pengar på aktier
Hur tjäna pengar på aktier?
Tjäna stora pengar på aktier
Tjäna pengar på aktier forum
Tjäna pengar på aktier och fonder
Tjäna pengar på aktier nybörjare
Tjäna pengar på aktier fonder

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!