Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring – 5 vanliga misstag du ska undvika

När man börjat jobba med affiliatemarknadsföring finns det ett par fällor som det är lätt att falla i – precis som med allt annat du är nybörjare. Tro mig, jag har varit där. Och för att du inte ska behöva gå samma långa väg som jag går jag här igenom fem vanliga misstag du ska undvika som affiliatemarknadsförare för att lyckas med ditt mål att tjäna pengar på internet.

Tänk dig att du precis anmält sig till ett nytt affiliateprogram som verkar fantastiskt. Företaget har bra produkter, utbildning, färdiga annonser som det bara är för dig att kopiera och den bästa ekonomiska ersättningen på Internet. Det är helt enkelt det bästa affiliateprogrammet för att tjäna pengar på din blogg eller på nätet! Så nu är det bara för dig att slänga upp några annonser på din sajt och så är du på väg mot att bli nästa internetmiljonär. Eller?

Innan du börjar drömma om femrummaren på Östermalm eller en herrgård på landet ska jag varna för några misstag som många nybörjare inom affiliatemarknadsföring gör och som du måste undvika för att lyckas.

5. Att tro på hypen

Och här menar jag den hypen som ditt eget affiliateprogram försöker skapa. De inkomstprognoser som varje program gör är inget annat än prognoser. Så här mycket kan du tjäna skriker de ut med stora utropstecken efter. Men kommer du göra det under dina första månader i programmet? Förmodligen inte. Se affiliatemarknadsföringen som en långsiktig investering i din framtid, inte ett sätt att bli rik snabbt. Tro på dig själv och din förmåga att göra dina drömmar till verklighet. Men tro inte på den hype om att tjäna pengar snabbt som finns därute.

4. Förvänta dig snabba resultat med liten ansträngning

Räkna med att behöva arbeta med din verksamhet när du ger dig på affiliatemarknadsföring. Och räkna med att behöva arbeta med den dagligen. Om du har öppnat en egen närbutik i ditt kvarter, då skulle du räkna med att behöva gå till jobbet varje dag, eller hu? Du skulle förvänta dig att behöva annonsera i tidningar och dylikt och hela tiden försöka få människor att komma till din butik. Och om du startade ett eget varumärke och öppnade internetbutik, vad ska du då göra för att få din försäljning och marknadsföring att fungera? Hur skulle du få folk att komma titta på er produkt? Utan ansträngning når du inga resultat – det gäller överallt, även när du är affiliate.

3. Avsaknad av en plan och specifika mål

Om du ska jobba framgångsrikt med affiliatemarknadsföring måste du ha en plan och tydliga, mätbara mål. Många människor går med i affiliateprogram med det vaga målet att vilja tjäna en massa pengar. Gå inte i den fällan. Sätt upp mål för hur mycket pengar du vill tjäna och hur snabbt du vill tjäna dem? (Försök att vara realistiskt här, att tjäna en miljon kronor på en månad är inte realistiskt.) Okej, nu har du dina tydliga, specifika mål. Men hur ska du komma dit? Återigen, ha tydliga, specifika steg.

2. Marknadsföra din affiliatelänk dåligt

Om du inte gör reklam för ditt affiliatelänk, hur ska du få någon försäljning och tjäna pengar på affiliatemarknadsföring? Det kommer du naturligtvis inte att göra. Vad du måste göra är att köpa domän och skapa en bra webbplats med hög kvalitet som har en länk till dit affiliateprogram. Men tänk på att varje affiliate för ditt program också har en webbplats där de marknadsför samma produkter som du gör. Därför måste du vara annorlunda och bättre än alla andra. Din webbplats måste ha bäst innehåll och bäst länkar till sajten så att det är du som blir nummer 1 på Google.

1. Sluta

Du har varit medlem i ditt affiliatenätverk i två-tre, kanske fyra månader men har väldigt lite att visa upp. Du tappar modet och börjar undra om det verkligen är värt det. Det är då du måste resa dig upp igen, borsta av dig dammet och klura ut vad det är du måste göra – detta är det viktigaste misstaget att undvika. Lär dig mer om internetmarknadsföring. Hör av dig till affiliateprogrammet och hör om det har några idéer som kanske kan hjälpa dig. Men sluta inte. Ingen uppnår någonsin framgång genom att sluta. Och det kommer inte du heller att göra. Den som kämpar får sin belöning till slut, det gäller allt i livet.

Välkommen till TjanaPengar.net

Klicka här för att se bästa guiden!